Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3674g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 367g274kcal48.2g4g1.5g25.3g
Vehnäjauho puolikarkea 5731g19665kcal584g4011.8g68.8g200.6g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 206g1818kcal0g0g205.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43511kcal1264.4g8031.6g551.6g451.8g
Valittu annoskoko10000g21756kcal632.2g4015.8g275.8g225.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10878kcal316.1g2007.9g137.9g113g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.2g2.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429748