Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g1931g3282kcal386.1g0g193.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g434kcal0g0g48.3g0g
Vesi1448g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali4826g1018kcal57.9g164.1g9.7g101.4g
Sipuli (kuorittu)483g130kcal6.3g23.2g1g8.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g965g270kcal5.8g57.4g1.9g24.1g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl106g265kcal12.7g1.6g23.4g0.1g
Siirappi, tumma193g618kcal0.2g142.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12037kcal938g778.4g554.8g267.6g
Valittu annoskoko10000g6018kcal469g389.2g277.4g133.8g
Annoskoko puolitettuna5000g3009kcal234.5g194.6g138.7g66.9g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587