Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 5388g11931kcal942.9g0g915.9g0g
Punajuuri 2694g1034kcal26.9g185.9g5.4g67.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 841g2394kcal130.3g1.7g210.1g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g539g59kcal4.3g8.6g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)539g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g31128kcal2222.8g444.2g2266g153g
Valittu annoskoko10000g15564kcal1111.4g222.1g1133g76.5g
Annoskoko puolitettuna5000g7782kcal555.7g111.1g566.5g38.3g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091