Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 964g1910kcal25.3g7.4g187g64.6g
Voi 121g874kcal1.4g0.5g98g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 402g1114kcal8g12g112.4g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1606g290kcal9g40.2g6.4g11.2g
Peruna, keskikokoinen 60g482g289kcal7.2g62.7g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g2410g675kcal14.5g143.4g4.8g60.2g
Vesi, vesijohtovesi 4016g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10303kcal130.8g532.4g818.2g280.6g
Valittu annoskoko10000g5152kcal65.4g266.2g409.1g140.3g
Annoskoko puolitettuna5000g2576kcal32.7g133.1g204.6g70.2g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164