Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 468g113kcal8.5g10.3g1.4g10.8g
Kuohukerma,valio,2dl234g796kcal4.7g7g82g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 141g418kcal26.1g3.5g33.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]94g309kcal25.3g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2002g3307kcal130.8g47.8g279.4g23.8g
Valittu annoskoko1001g1654kcal65.4g23.9g139.7g11.9g
Annoskoko puolitettuna501g827kcal32.7g12g69.9g6g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502