Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 2871g1307kcal14.4g235.4g5.7g114.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1515g909kcal22.7g197g1.5g13.6g
Sipuli (kuorittu)486g131kcal6.3g23.3g1g8.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g104g108kcal8.2g16.9g0.6g2.1g
Rypsiöljy 80g705kcal0g0g79.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi80g223kcal7.2g5.6g18.3g0.1g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g80g187kcal2.4g21g10.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 3987g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt797g367kcal25.5g38.3g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7875kcal173.4g1075g258.8g277.8g
Valittu annoskoko10000g3938kcal86.7g537.5g129.4g138.9g
Annoskoko puolitettuna5000g1969kcal43.4g268.8g64.7g69.5g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374