Samettinen porkkanakeitto

1. Kuori ja leikkaa porkkanat paloiksi.

2. Laita kattila liedelle, ja heitä pohjalle kaksi rkl kookosöljyä.

Odota, että öljy lämpenee.

3. Ota yksikyntinen valkosipuli ja pieni sipuli.

Leikkaa ne muutamaksi palaksi.

(Ei tarvitse silputa, sillä ne tullaan joka tapauksessa soseuttamaan.)
4. Kun sipulit ovat pehmenneet ja maku irronnut öljyyn, lisää sekaan porkkanat.

Jos tuntuu, että öljy imeytyy liian nopeasti, heitä sekaan hiukan kiehautettua vettä.

5. Peitä porkkanat juuri ja juuri kiehautetulla vedellä, ja lisää sekaan yksi kasvisliemikuutio.

Pidä lämpö tasaisena niin, että kattila porisee koko ajan.

6. Heitä sekaan hiukan pippuria, suolaa maun mukaan ja 3tl muscovado ruokosokeria.

7. Keitä hiljalleen ja lisää vettä tarpeen mukaan.

8. Kun porkkanat ovat pehmenneet (ei liikaa), lisää ruokakermat sekaan ja anna kiehua hetki hiljalleen.

9. Ota n. 6-7 basilikan lehteä ja leikkaa ne sekaan.

10. Ota kattila pois liedeltä, ja soseuta koko komeus niin kauan, ettei sekaan jää sipuli- tai porkkanapaloja.

Mitä pitempään keittoa soseutat, sitä samettisemmaksi se tulee.

11. Anna soseen seistä hetki.

Heitä sekaan 2tl voimariinia makua antamaan.

Tarjoile kulhossa, ja laita sekaan halutessasi keitettyä basmatiriisiä, jotta sose on ruokaisampi.

Keitto voi hyvin seistä yön yli, ja seuraavana päivänä maku on vielä parempi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 335 grammaa

Bbbbeat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma Valio 5%300g180kcal3.6g8.4g15g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Kookosöljy 100g23g200kcal0.2g0g22.3g0g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio 3.7g11kcal0.4g0.5g0.9g0.1g
Tumma muscovado ruokosokeri (Dan sukker), annos 500g11g42kcal0g10.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2010g1262kcal19.4g120g79.2g32.6g
Valittu annoskoko1005g631kcal9.7g60g39.6g16.3g
Annoskoko puolitettuna503g316kcal4.9g30g19.8g8.2g
Arvot/100g100g63kcal1g6g3.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431487