Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3180g671kcal38.2g108.1g6.4g66.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1192g1979kcal226.6g0g119.2g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)795g199kcal7.9g35.8g2.4g23.1g
Lihaliemikuutio Maggi60g167kcal5.4g4.2g13.7g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 4770g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6032kcal556.2g296.2g283.4g180g
Valittu annoskoko10000g3016kcal278.1g148.1g141.7g90g
Annoskoko puolitettuna5000g1508kcal139.1g74.1g70.9g45g
Arvot/100g100g30kcal2.8g1.5g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=334655