Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt173g80kcal5.5g8.3g2.6g0g
Hiiva 17g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Vehnäjauho, sunnuntai416g1457kcal49.9g295.5g8.7g12.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g28g18kcal1g0.1g6.9g0g
Kananmuna kuoreton 42g59kcal5.2g0.1g4.3g0g
Voi 69g503kcal0.8g0.3g56.4g0g
Sokeri 118g479kcal0g117.8g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.5g11kcal0.4g2.1g0.2g1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss69g222kcal2.1g49.3g0.5g6.7g
Sekahedelmä, kuivattu 69g155kcal2.4g30.4g0.6g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g5992kcal139.2g1008.2g160.6g54.2g
Valittu annoskoko1008g2996kcal69.6g504.1g80.3g27.1g
Annoskoko puolitettuna504g1498kcal34.8g252.1g40.2g13.6g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984