Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)298g81kcal3.9g14.3g0.6g5.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl81g724kcal0g0g80.5g0g
Tomaattisose tomaattipyree 89g68kcal4g11.5g0.2g0.9g
Ketsuppi, Heinz119g123kcal1.1g28.7g0.1g1.4g
Chili mausteseos, Old El Paso48g134kcal3.8g23.4g2.9g0g
Kanaliemi rainbow 1 L4768g2384kcal190.7g47.7g190.7g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g1192g1478kcal35.8g305.1g2.4g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g1490g611kcal20.9g120.7g4.5g0g
Timjami 3g8.4kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g89g134kcal14.3g0.9g8g0g
Aito nakki HK (500g)1788g4291kcal214.5g53.6g357.6g0g
Persilja 36g10kcal0.5g0.4g0.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20089kcal979.6g1214.2g1295.6g22.8g
Valittu annoskoko10000g10045kcal489.8g607.1g647.8g11.4g
Annoskoko puolitettuna5000g5022kcal244.9g303.6g323.9g5.7g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460