Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 3333g4730kcal584.7g0g266.3g0g
Paprika punainen 417g122kcal3.9g18.8g1.7g7.9g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g2778g10278kcal125g861.1g694.4g102.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1389g891kcal44.4g66.9g48.6g0.1g
Sipuli (kuorittu)1042g281kcal13.5g50g2.1g17.7g
Kananmuna 50g(kpl)1042g1313kcal114.6g3.1g93.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35230kcal1772.2g1999.8g2213.8g257g
Valittu annoskoko10000g17615kcal886.1g999.9g1106.9g128.5g
Annoskoko puolitettuna5000g8808kcal443.1g500g553.5g64.3g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609