Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.2kcal0.5g0.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g9g33kcal0.2g8.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g9g29kcal1.6g5.1g0.3g1.2g
Vehnäjauho, sunnuntai12g43kcal1.5g8.7g0.3g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g19g58kcal3.2g10.1g0.5g2.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g16g9kcal1.6g0.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.2g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl3.1g18kcal0.7g0.2g1.6g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g480kcal20.2g69.8g13.8g9.2g
Valittu annoskoko101g240kcal10.1g34.9g6.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna51g120kcal5.1g17.5g3.5g2.3g
Arvot/100g100g238kcal10g34.6g6.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183