Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 16g64kcal0g15.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Voi 18g129kcal0.2g0.1g14.4g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 25g10kcal0g2g0g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)6.3g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Maito, Kevyt9g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g615kcal7.4g75.4g30.8g2.6g
Valittu annoskoko101g308kcal3.7g37.7g15.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna51g154kcal1.9g18.9g7.7g0.7g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478