Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.6g18kcal0g0g2.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Hiiva 2.6g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki10g5.8kcal0.9g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g185kcal5.5g37.8g0.6g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g443kcal15.4g79.6g5.4g4.2g
Valittu annoskoko101g222kcal7.7g39.8g2.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna51g111kcal3.9g19.9g1.4g1.1g
Arvot/100g100g219kcal7.6g39.3g2.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567