Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 34g48kcal5.9g0g2.7g0g
Paprika punainen 4.2g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g28g104kcal1.3g8.7g7g1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 14g9kcal0.5g0.7g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)11g13kcal1.2g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g357kcal18g20.2g22.2g2.6g
Valittu annoskoko101g178kcal9g10.1g11.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna51g89kcal4.5g5.1g5.6g0.7g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609