Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green13g41kcal3g6.1g0.1g1.5g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 8.5g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 20g5.9kcal0.1g1.1g0g0.4g
Soijakastike 0.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g2g3.8kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g137kcal6.6g17.6g3.2g4.4g
Valittu annoskoko101g69kcal3.3g8.8g1.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna51g34kcal1.7g4.4g0.8g1.1g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614