Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 21g146kcal0.1g0g16.4g0g
Mustikka31g10kcal0.2g2g0.1g1g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g582kcal6.2g60.2g34.6g3.4g
Valittu annoskoko102g291kcal3.1g30.1g17.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna51g146kcal1.6g15.1g8.7g0.9g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796