Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2.5g1.3kcal0g0g0g2.1g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g25g15kcal2.3g1.4g0.1g18.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 100g345kcal5.5g76.2g1.2g1.2g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 50g190kcal2.8g41.9g0.7g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 175g565kcal20.8g105.8g3.5g10.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 50g162kcal14.5g3.5g10g15.3g
Auringonkukansiemen 35g208kcal8.1g4.4g17.3g2.1g
Kurpitsansiemen,kuoreton35g172kcal6.3g14.7g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2024g3614kcal120.6g525.4g110.8g100g
Valittu annoskoko1012g1807kcal60.3g262.7g55.4g50g
Annoskoko puolitettuna506g904kcal30.2g131.4g27.7g25g
Arvot/100g100g179kcal6g26g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974