Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 438g98kcal2.2g13.6g0.9g10.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350g71kcal2.1g13.3g1.1g4.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g88g340kcal28.9g0g24.9g0g
Juusto, mozzarella 88g228kcal16.3g0g17.8g0g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Basilika, tuore6.6g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2030g1618kcal100.4g58.2g103g33.6g
Valittu annoskoko1015g809kcal50.2g29.1g51.5g16.8g
Annoskoko puolitettuna508g404kcal25.1g14.6g25.8g8.4g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541