Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio5505g2918kcal176.2g247.7g137.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1070g1348kcal117.6g3.2g96.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g393g2870kcal3.9g3.9g314.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2556g8770kcal260.4g1789.1g30.7g89.5g
Leivinjauhe 79g138kcal4.1g29.7g0g0.4g
Hunaja 315g1039kcal1.6g254.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g126kcal0g31.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 52g1.3kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g34419kcal1128.2g4717.8g1158.4g179.8g
Valittu annoskoko10000g17210kcal564.1g2358.9g579.2g89.9g
Annoskoko puolitettuna5000g8605kcal282.1g1179.5g289.6g45g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011