Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 394g151kcal3.9g27.2g0.8g9.9g
Vesi282g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g6.2g20kcal0.3g1.2g1.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Rypsiöljy rainbow2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g101g304kcal21.3g1g21.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g113g65kcal4.5g5.4g2.8g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g28g96kcal5.6g0g8.2g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g34g68kcal2.9g1g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2034g1489kcal78.4g77g86.6g21.8g
Valittu annoskoko1017g744kcal39.2g38.5g43.3g10.9g
Annoskoko puolitettuna509g372kcal19.6g19.3g21.7g5.5g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589