Jiiveen perunamurska

Lue KOKO OHJE ENSIN!
Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.

Hienonna tilli.

Pese ja kuori sitruuna, ota mahdollisimman vähän valkoista osaa mukaan.

Hienonna sitruunankuoret.

Purista sitruunasta mehu talteen.

Kun perunat ovat liki kypsiä, laita voi pannulle keskilämmölle.

Anna voin sulaa ja paahtua hetken kunnes saanut lämpimän rusehtavan sävyn, tällöin voi saa miedon pähkinäisen maun(ei mustaa, silloin voi on jopalanut ja kitkeröitynyt).

Lisää voihin sitruunankuoret ja tillisilppu.

Ota pannu pois levyltä.

Kaada perunoista vesi pois ja murskaa ne karkeaksi, esimerkiksi muusinuijalla tai vahvalla pallovispilällä.

Lisää joukkoon sitruunamehu ja voi- tilli- sitruunankuori seos.

Maista ja mausta suolalla.

Tarjoile.

Sopii mainiosti grilliruokien lisukkeeksi.

Ohje mukailtu Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 7837g5966kcal147.3g1214.7g15.7g78.4g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 784g210kcal3.1g11.2g5.6g14.3g
Tilli, tuore 784g235kcal28.9g7.1g6.3g16.5g
Voi, 1 tl, 5 g549g4005kcal5.5g5.5g438.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20830kcal369.6g2477g933g218.4g
Valittu annoskoko10000g10415kcal184.8g1238.5g466.5g109.2g
Annoskoko puolitettuna5000g5208kcal92.4g619.3g233.3g54.6g
Arvot/100g100g104kcal1.8g12.4g4.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=334014