Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti394g434kcal86.7g0.4g11.8g0g
Sipuli 88g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 6.6g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Chili paprika punainen8.8g3.5kcal0.2g0.8g0g0g
Porkkana 131g43kcal0.8g7.3g0.3g3.4g
Paprika, punainen88g23kcal0.8g4g0.4g1.8g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl13g116kcal0g0g13.1g0g
Paprikajauhe 2.4g7.7kcal0.4g0.4g0.3g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 20g15kcal0.9g2.5g0g0.2g
Persilja 44g12kcal0.6g0.5g0.1g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2037g1378kcal184g43g52.4g23.4g
Valittu annoskoko1018g689kcal92g21.5g26.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna509g345kcal46g10.8g13.1g5.9g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840