Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer20g103kcal0.8g11.2g6g1.1g
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu22g28kcal2.4g0.1g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g16g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g848kcal11.4g88.8g49.2g3.8g
Valittu annoskoko102g424kcal5.7g44.4g24.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna51g212kcal2.9g22.2g12.3g1g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.6g24.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834