Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g9g3.3kcal0.3g0.4g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g24g15kcal2.6g1g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.4g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g22g76kcal2.6g15.4g0.5g0.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g12g85kcal0.1g0.1g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g586kcal13.2g84.8g21.6g1.2g
Valittu annoskoko102g293kcal6.6g42.4g10.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna51g147kcal3.3g21.2g5.4g0.3g
Arvot/100g100g287kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329