Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 10g32kcal1.1g6.1g0.2g0.6g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g17g49kcal1.7g9.6g0.4g3.4g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 28g29kcal6.3g0g0.4g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g21g65kcal3.9g1g5.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)4.7g3.8kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g377kcal26.2g35.6g14.2g8g
Valittu annoskoko102g189kcal13.1g17.8g7.1g4g
Annoskoko puolitettuna51g94kcal6.6g8.9g3.6g2g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135