Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Tuore chili (Oma), annos 20g0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)0.8g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.9g1.5kcal0.1g0.4g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g13g41kcal3g6.1g0.1g1.5g
Tomaatti, tuore25g5.1kcal0.2g1g0.1g0.4g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g117kcal7g16.6g1.8g4.2g
Valittu annoskoko102g58kcal3.5g8.3g0.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna51g29kcal1.8g4.2g0.5g1.1g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8.1g0.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936