Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 56g14kcal1g1.2g0.2g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g7.7kcal0.2g1.6g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g3.8g11kcal0.7g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g116kcal6.2g9.2g5g2.8g
Valittu annoskoko102g58kcal3.1g4.6g2.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna51g29kcal1.6g2.3g1.3g0.7g
Arvot/100g100g57kcal3g4.5g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204