Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g18g16kcal1.4g0.2g1.1g0g
Sokeri13g52kcal0g12.7g0g0g
Ruisjauho, 1 dl7.5g24kcal0.8g4.8g0.2g1g
Perunajauho 1dl=70g2.6g8.8kcal0g2.1g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Liivate 2.2g7.8kcal1.9g0g0g0g
Puolukka 14g5.2kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Sokeri7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)19g47kcal0.5g0.7g4.7g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki19g11kcal1.6g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g404kcal12.6g60.2g12.2g2.6g
Valittu annoskoko102g202kcal6.3g30.1g6.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna51g101kcal3.2g15.1g3.1g0.7g
Arvot/100g100g198kcal6.2g29.5g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623