Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Tomaatti 22g5kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Tomaattimurska 25g7.3kcal0.1g1.3g0g0.5g
Kookosmaito 25g52kcal0.5g0.7g5.3g0.1g
Kalaliemikuutio 0.6g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Katkarapu 9g6.4kcal1.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g169kcal4.6g8.8g12.4g2g
Valittu annoskoko102g85kcal2.3g4.4g6.2g1g
Annoskoko puolitettuna51g42kcal1.2g2.2g3.1g0.5g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763