Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 35g54kcal6.8g0g3g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl12g35kcal1g6.3g0.5g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl1g9kcal0g0g1g0g
Jäävuorisalaatti, rapea7.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti 20g4.4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Juustoraaste emmental punaleima12g46kcal3.4g0g3.5g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g7.8g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.9g1kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g308kcal23.2g16.8g16.2g1.6g
Valittu annoskoko102g154kcal11.6g8.4g8.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna51g77kcal5.8g4.2g4.1g0.4g
Arvot/100g100g151kcal11.3g8.2g7.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760