Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g11g68kcal2.4g0.7g6.1g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Voisarvi croissant 11g41kcal0.9g4.5g2.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.2g3.6kcal0.2g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Sokeri 4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Fariinisokeri6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g519kcal10.6g75g18g2.4g
Valittu annoskoko103g259kcal5.3g37.5g9g1.2g
Annoskoko puolitettuna51g130kcal2.7g18.8g4.5g0.6g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759