Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai45g158kcal5.4g32.1g0.9g1.4g
Hiiva, 50g5g3kcal0.7g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g10g5.8kcal0.9g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]10g14kcal1.4g1.4g0.3g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g417kcal18.8g71.2g6.4g12.4g
Valittu annoskoko103g209kcal9.4g35.6g3.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna51g104kcal4.7g17.8g1.6g3.1g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.7g3.1g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427