Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.6g0.2g1.7g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Tonnikala öljyssä 17g33kcal4.7g0g1.6g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Vesi4.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g150kcal12.4g3.6g8.6g3.4g
Valittu annoskoko103g75kcal6.2g1.8g4.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna51g38kcal3.1g0.9g2.2g0.9g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083