Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer201g1033kcal7.8g112.3g60.1g10.6g
Voi 201g1454kcal2.4g0.8g163g0g
Sokeri 170g692kcal0g170.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu221g278kcal24.3g0.7g19.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g783kcal23.2g159.6g2.7g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2040g8478kcal115.4g887.2g491.2g37.2g
Valittu annoskoko1020g4239kcal57.7g443.6g245.6g18.6g
Annoskoko puolitettuna510g2120kcal28.9g221.8g122.8g9.3g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834