Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g72g63kcal5.4g0.6g4.4g0g
Sokeri 77g311kcal0g76.5g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)45g171kcal0.2g2.9g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 156g536kcal15.9g109.3g1.9g5.5g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g420g143kcal0.8g29.8g1.3g7.6g
Sokeri 22g88kcal0g21.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g150g105kcal18g6g0.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl60g204kcal1.2g1.8g21g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3g12kcal0g3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2040g3311kcal83.8g512.6g95g26.2g
Valittu annoskoko1020g1656kcal41.9g256.3g47.5g13.1g
Annoskoko puolitettuna510g828kcal21g128.2g23.8g6.6g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500