Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali574g121kcal6.9g19.5g1.1g12.1g
Viinietikka 24g4.9kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Sokeri29g117kcal0g28.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g144g32kcal1.4g6.5g0g2.9g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.9g4.9kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Mustapippuri 1g2.7kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 239g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2040g682kcal17.4g111.2g15.8g32.2g
Valittu annoskoko1020g341kcal8.7g55.6g7.9g16.1g
Annoskoko puolitettuna510g171kcal4.4g27.8g4g8.1g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.5g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649