Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen1567g403kcal14.1g72.1g6.3g31.3g
Ketsuppi, Heinz282g291kcal2.5g68g0.3g3.4g
Mustapippuri 16g44kcal1.7g6g0.5g4.2g
Valkopippuri 16g44kcal1.6g6.6g0.3g4.1g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso63g176kcal5g30.7g3.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3135g5204kcal595.6g0g313.5g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g1097g1064kcal50.5g166.8g4.4g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g3135g752kcal37.6g112.9g3.1g0g
Purjosipuli 392g90kcal7.1g9.4g0.8g8.2g
Oltermanni, perinteinen235g846kcal58.8g0g68.2g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g39g27kcal0.3g6.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17881kcal1549.6g957.8g802.6g102.4g
Valittu annoskoko10000g8940kcal774.8g478.9g401.3g51.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4470kcal387.4g239.5g200.7g25.6g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795