Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 422g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 28g85kcal0g20.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5.1kcal0.6g0.6g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 309g940kcal27.1g171.3g5.9g43g
Vehnäjauho puolikarkea 183g627kcal18.6g127.9g2.2g6.4g
Auringonkukansiemen 70g417kcal16.2g8.9g34.8g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2044g4148kcal125g659g86g107.2g
Valittu annoskoko1022g2074kcal62.5g329.5g43g53.6g
Annoskoko puolitettuna511g1037kcal31.3g164.8g21.5g26.8g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525