Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow140g768kcal1.3g1.3g83.8g0g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 136g467kcal13.9g95.4g1.6g4.8g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 279g99kcal0.4g19.9g0.3g5.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.6g22kcal0g5.5g0g0g
Omenasose makeuttamaton 63g47kcal0.2g10.7g0.1g1g
Margariini, 60%, Rainbow70g384kcal0.6g0.6g41.9g0g
Sokeri 119g482kcal0g118.6g0g0g
Ruishiutale 126g372kcal11g65.4g3.1g17.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2044g5529kcal74.8g640.4g277.4g57.8g
Valittu annoskoko1022g2765kcal37.4g320.2g138.7g28.9g
Annoskoko puolitettuna511g1382kcal18.7g160.1g69.4g14.5g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324