Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio351g228kcal35.1g14.7g1.1g0g
Voi 141g1019kcal1.7g0.6g114.2g0g
Sokeri 119g485kcal0g119.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl141g478kcal2.8g4.2g49.2g0g
Mantelirouhe, 1 rkl84g487kcal17.8g4.5g42.6g9.8g
Kananmuna kuoreton 77g110kcal9.7g0.2g7.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g105g126kcal0.5g31.6g0.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2048g5911kcal135.2g361.4g431g20.6g
Valittu annoskoko1024g2956kcal67.6g180.7g215.5g10.3g
Annoskoko puolitettuna512g1478kcal33.8g90.4g107.8g5.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965