Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g100g20kcal1.5g3g0.5g0g
Tomaatti 250g57kcal1.4g8.6g0.7g3.5g
Kurkku 133g15kcal0.7g1.9g0.1g0.9g
Sipuli 37g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 67g106kcal0.7g1g10.6g2.3g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g256g692kcal46.1g5.1g53.8g0g
Oregano, kuivattu 0.7g2kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Paprika keltainen 113g34kcal1.1g5.8g0.2g2.3g
Oliiviöljy 45g397kcal0g0g44.9g0g
Viinietikka 17g3.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2048g2692kcal105.2g57.6g222g20.8g
Valittu annoskoko1024g1346kcal52.6g28.8g111g10.4g
Annoskoko puolitettuna512g673kcal26.3g14.4g55.5g5.2g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512