Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g975g195kcal14.6g29.2g4.9g0g
Tomaatti 2437g555kcal13.6g84.1g7.3g34.1g
Kurkku 1300g142kcal7.3g18.2g1.3g9.1g
Sipuli 358g108kcal4.5g17.2g0.7g6.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 650g1031kcal7.1g9.4g104g22.9g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g2502g6757kcal450.4g50g525.5g0g
Oregano, kuivattu 6.5g20kcal0.7g1.4g0.7g2.8g
Paprika keltainen 1105g333kcal10.4g56.4g2.2g22.1g
Oliiviöljy 439g3880kcal0g0g438.7g0g
Viinietikka 163g34kcal0g0.8g0g0g
Mustapippuri 13g36kcal1.4g5g0.4g3.4g
Valkosipuli 52g56kcal4.1g8.5g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26293kcal1028.2g560.4g2172g203.2g
Valittu annoskoko10000g13146kcal514.1g280.2g1086g101.6g
Annoskoko puolitettuna5000g6573kcal257.1g140.1g543g50.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512