Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali250g53kcal3g8.5g0.5g5.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.8g0.5g6.2g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu4g3.2kcal0.1g0.7g0g0.1g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3g6.9kcal0.3g1.1g0.1g0g
Vesi399g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g10g88kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2052g508kcal13.4g61.8g22.6g26.6g
Valittu annoskoko1026g254kcal6.7g30.9g11.3g13.3g
Annoskoko puolitettuna513g127kcal3.4g15.5g5.7g6.7g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174