Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1174g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)352g70kcal0g22.9g0g0g
Valkopippuri 24g67kcal2.4g10g0.5g6.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g1878g1202kcal65.7g3.8g469.5g0g
Voi 5869g42571kcal69.8g23.5g4771.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton704g148kcal2.1g11.3g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g88115kcal280g143g10482.2g13.8g
Valittu annoskoko10000g44058kcal140g71.5g5241.1g6.9g
Annoskoko puolitettuna5000g22029kcal70g35.8g2620.6g3.5g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164