Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 200g152kcal3.8g31g0.4g2g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 8g71kcal0g0g8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen133g44kcal4.4g6.5g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss133g71kcal7.6g7.1g0.7g4.1g
Arkirae (Valio), annos 100g67g47kcal8g2.3g0.7g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas15g48kcal1.5g9.5g0.4g2.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2056g999kcal53.4g135.6g21.2g28g
Valittu annoskoko1028g500kcal26.7g67.8g10.6g14g
Annoskoko puolitettuna514g250kcal13.4g33.9g5.3g7g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369