Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl44g254kcal9.3g2.3g22.2g5.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g88g527kcal18.4g5.8g47.4g0g
Hermesetas, annos 5g18g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g351g151kcal34.4g1.4g0.4g0g
Voi 263g1911kcal3.1g1.1g214.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 88g290kcal1.8g2.6g30.7g0g
Kahvi mustana 100ml176g5.6kcal0.5g0.5g0.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2058g6275kcal135g27.4g630g10.2g
Valittu annoskoko1029g3138kcal67.5g13.7g315g5.1g
Annoskoko puolitettuna515g1569kcal33.8g6.9g157.5g2.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376