Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.8g0.1g0.3g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)3.5g11kcal0.5g1.6g0.3g0.6g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.8g0.1g0.7g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.2g0.5kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g445kcal6.8g58g19.4g3.6g
Valittu annoskoko103g222kcal3.4g29g9.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna52g111kcal1.7g14.5g4.9g0.9g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595