Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g24g58kcal4.2g0g4.5g0g
Lanttu 31g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 7.8g5.9kcal0.1g1.2g0g0.1g
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g2.2g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g160kcal9.8g7g9.6g2g
Valittu annoskoko103g80kcal4.9g3.5g4.8g1g
Annoskoko puolitettuna52g40kcal2.5g1.8g2.4g0.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059