Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.9g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer14g73kcal0.6g7.9g4.2g0.7g
Voi 14g103kcal0.2g0.1g11.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g31kcal0.2g0.3g3.3g0g
Voi 60% rasvaa 1.9g10kcal0g0g1.2g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen9g17kcal0g4.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g803kcal9.6g91g44g3g
Valittu annoskoko103g401kcal4.8g45.5g22g1.5g
Annoskoko puolitettuna52g201kcal2.4g22.8g11g0.8g
Arvot/100g100g388kcal4.6g44g21.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814